Wash and cut the turkey meat into small cubes. Don't cut it too small or it will dry out while frying. Wash and peel the onions and carrots. Cut the onion into half rings, carrots into strips. Rinse the rice well. The water after it should be clear. Choose fluffy rice varieties. It could be jasmine, basmati or indica.
Промойте и нарежьте мясо индейки небольшими кубиками. Не режьте слишком мелко, иначе во время жарки оно высохнет. Лук и морковь помойте и почистите. Лук нарежьте полукольцами, морковь — соломкой. Рис хорошо промойте. Вода после него должна быть прозрачной. Выбирайте рассыпчатые сорта риса. Это может быть жасмин, басмати или индика.
Make zirvak (vegetable and meat base for pilaf). Heat the oil until a white haze appears. Fry onions, turkey and carrots in it alternately until golden brown. Combine fried vegetables and meat. Add spices, salt and pepper. Mix everything well and fry everything together for 5 minutes.
Сделайте зирвак (овоще-мясную основу для плова). Разогрейте масло до появления дымка белого оттенка. Обжарьте в нем лук, индейку и морковь поочередно до золотистого цвета. Соедините ообжаренные овощи и мясо. Добавьте специи, соль и перец. Хорошо все перемешайте и обжаривайте всё вместе 5 мин.
Prepare turkey pilaf. Place rice on the finished zirvak and smooth it out without mixing it with meat and vegetables. Pour boiling water - the liquid should completely cover the pilaf. Add the garlic, reduce heat to low, and cover with a lid or plate. Cook for 30-40 minutes until the liquid has completely evaporated.
Приготовьте плов из индейки. На готовый зирвак положите рис и разровняйте его, не смешивая с мясом и овощами. Залейте кипятком — жидкость должна полностью покрыть плов. Добавьте чеснок, убавьте огонь до минимума, накройте крышкой или тарелкой. Готовьте 30-40 минут до полного выпаривания жидкости.
Mix the still hot turkey pilaf well and place on a flat plate. Garnish the dish with fresh herbs.
Еще горячий плов из индейки хорошо перемешайте и выложите на плоскую тарелку. Украсьте блюдо свежей зеленью.