Clean the fish and cut into large cubes. Be sure to remove the gills, otherwise the broth will taste bitter and turn dark. Peel the carrots, celery stalk and cut into small cubes. Dissolve gelatin in warm water.
Очистите рыбу и нарежьте крупными кубиками. Обязательно удалите жабры, иначе бульон будет горчить и приобретет темный оттенок. Очистите морковь, стебель сельдерея и нарежьте мелкими кубиками. Растворите желатин в теплой воде.
Immerse the fish heads in salted cold water, bring to a boil and skim off the foam. Reduce heat to low and simmer for 30 minutes.
Погрузите рыбьи головы в подсоленную холодную воду, доведите до кипения и снимите пену. Убавьте огонь до минимума и варите в течение 30 минут.
Add fish fillets and vegetables to the broth and cook for 10 minutes. Strain the broth and separate the fish fillet into fibers.
Добавьте в бульон филе рыб, овощи и варите 10 минут. Процедите бульон, рыбное филе разберите на волокна.
Add gelatin to the strained broth, bring to a boil and mix well.
В процеженный бульон добавьте желатин, доведите до кипения и хорошо перемешайте.
Place the fillet and vegetables in a serving dish and pour in the broth. Cool slightly and place in the refrigerator until completely set.
Выложите филе и овощи в форму для подачи и залейте бульоном. Слегка остудите и отправьте в холодильник до полного застывания.
Before serving, garnish the aspic with fresh herbs if desired.
Перед подачей украсьте заливное свежей зеленью по желанию.