Wash and peel the carrots.
Помойте и очистите морковь.
Cut the carrots into medium thick rings.
Нарежьте морковь кольцами средней толщины.
Place the carrots in a deep frying pan for stewing.
Отправьте морковь в глубокую сковороду для тушения.
Add sugar and salt to the carrots to taste.
К моркови добавьте сахар и соль по вкусу.
Add 120 ml of boiled water to this.
Сюда же добавьте 120 мл кипяченой воды.
Add butter. Place the pan on medium heat for 15-20 minutes. Cook until carrots are soft.
Добавьте сливочное масло. Поставьте сковороду на средний огонь на 15-20 минут. Готовить до мягкости моркови.
Take another frying pan and heat it up. In a dry frying pan, fry the flour for 2 minutes. Then let the flour cool.
Возьмите другую сковороду, разогрейте ее. На сухой сковороде обжарьте муку в течение 2 минут. После дайте муке остыть.
Add 130 ml of boiling water to the fried flour. Mix flour and water until smooth.
Добавьте к обжаренной муке 130 мл кипятка. Перемешайте муку с водой до однородной смеси.
Add the resulting mixture to the pan with the carrots. Then add sour cream.
Добавьте полученную смесь в сковороду с морковью. Затем добавьте сметану.
Mix everything. Next, simmer the carrots over medium heat for 2-3 minutes, stirring occasionally. Remove the pan from the heat. The dish is ready!
Перемешайте все. Далее тушите морковь на среднем огне 2-3 минуты, периодически помешивая. Снимите сковороду с огня. Блюдо готово!
Carrots stewed in sour cream should be served as a side dish for meat or as an independent dish. This can be a hot appetizer for the table. For a beautiful presentation, place the finished dish in a deep plate and sprinkle fresh herbs on top. You can also add a few slices of fresh carrots to the edge of the plate.
Морковь, тушеную в сметане, следует подавать как гарнир к мясу или же как самостоятельное блюдо. Это может быть горячей закуской к столу. Для красивой подачи положите готовое блюдо в глубокую тарелку и присыпьте сверху свежей зеленью. Также можно добавить несколько ломтиков свежей моркови на край тарелки.