Peel the potatoes, put them in a saucepan, cover with cold water, add salt, and let stand for 20 minutes. Wash the champignons and dry with a paper towel. Remove the top layer of skin from the mushroom cap, remove any discoloration, and recut the stem of the mushroom.
Картофель очистите, положите в кастрюлю, залейте холодной водой, посолите, дайте постоять 20 минут. Шампиньоны помойте и просушите бумажным полотенцем. Удалите верхний слой кожицы шляпки грибов, удалите все потемнения и обновите срез ножки гриба.
Remove the potatoes from the water, dry and cut into thin slices.
Картофель достаньте из воды, просушите и нарежьте тонкими кружочками.
Cut the mushrooms into thin slices.
Грибы нарежьте тонкими ломтиками.
Heat a frying pan with a piece of butter. Fry the potatoes, turning, for 10 to 12 minutes, until they are golden and have an obvious crust.
Разогрейте сковороду с кусочком сливочного масла. Жарьте картофель, переворачивая, 10-12 минут, пока он не станет золотистым и не приобретет очевидную корочку.
Heat another frying pan with a knob of butter and fry the mushrooms for 5 minutes.
Разогрейте другую сковороду с кусочком сливочного масла и обжарьте грибы 5 минут.
Add the mushrooms to the potatoes in the pan, add salt and pepper, stir and fry for another 3-5 minutes. The dish is ready.
Грибы добавьте в сковороду к картофелю, посолите, поперчите, перемешайте и жарьте еще 3-5 минут. Блюдо готово.
Serve the fried potatoes hot, garnished with finely chopped fresh herbs.
Подавайте жареную картошку горячей, украсив мелко нарубленной свежей зеленью.