Adjika is a Georgian and Abkhaz dish, which is a spicy seasoning in the form of a paste-like mass.
Аджика - это грузинское и абхазское блюдо, представляет собой острую приправу в виде пастообразной массы.
Cut the tomatoes into small slices. Cut sweet peppers and chili peppers into small pieces. Peel the garlic.
Помидоры нарежьте на небольшие дольки. Сладкий перец и перец чили нарежьте небольшими кусочками. Чеснок очистите.
Grind the chopped vegetables in a blender.
Нарезанные овощи измельчите в блендере.
Transfer the finished mixture to a deep plate, add grated horseradish and salt, mix everything well. Leave the adjika to sit for 2 hours.
Переложите готовую смесь в глубокую тарелку, добавьте тертый хрен и соль, хорошо все перемешайте. Оставьте аджику отстояться на 2 часа.
After the adjika has infused, transfer it to a jar. Close the lid, turn it over and place the lid down. Leave the jar like this for a day, and then put it in the pantry or cellar.
После того как аджика настоится, переложите ее в банку. Закройте крышкой, переверните и поставьте крышкой вниз. Оставьте так банку на сутки, а затем уберите в кладовку или погреб.