Preheat the oven to 220°C. Wash and peel the potatoes.
Разогрейте духовку до 220°С. Помойте и почистите картофель.
Cut the potatoes into thin slices. Pour cold water into the pan, salt it, add potatoes to the water. Place the pan on the stove, bring water to a boil and cook the potatoes for 3 minutes. Then remove the pan from the heat, drain the water and let the potatoes cool slightly.
Нарежьте картофель тонкими слайсами. Налейте в кастрюлю холодную воду, посолите ее, добавьте в воду картофель. Поставьте кастрюлю на плиту, доведите воду до кипения и варите картофель 3 минуты. После снимите кастрюлю с огня, слейте воду и дайте картофелю немного остыть.
Melt the butter in a saucepan (or similar container).
Растопите в сотейнике (или похожей емкости) сливочное масло.
Place a layer of potatoes in a baking dish, salt and season with pepper. Pour melted butter over the potato layer and then add the rest of the potatoes. Also salt and pepper the potatoes and pour the remaining oil onto this layer.
В форму для запекания выложите слой картофеля, посолите его и приправьте перцем. Залейте слой картофеля топленым маслом, а затем выложите остальной картофель. Также посолите и поперчите картофель и вылейте на этот слой остатки масла.
Place the pan in the preheated oven for 40–50 minutes.
Отправьте форму в разогретую духовку на 40–50 минут.
Grate the cheese on a coarse grater, sprinkle it over the potatoes and leave the pan in the oven for another 10-15 minutes. Bon appetit!
Натрите сыр на крупной терке, посыпьте им картофель и оставьте форму в духовке еще на 10–15 минут. Приятного аппетита!
Sprinkle the potatoes with chopped herbs. This dish also goes well with tomatoes and basil.
Посыпьте картофель измельченной зеленью. Также это блюдо отлично сочетается с томатами и базиликом.