Turn on the oven at 100⁰C. Prepare the ingredients Squeeze the juice from the lemon.
Духовку включите на 100⁰С. Подготовьте ингредиенты Выжмите из лимона сок.
After breaking the eggs, separate the yolks from the whites.
Разбив яйца, отделите желтки от белков.
Using a mixer, beat the egg whites. You should get sharp peaks. Then add lemon juice and beat again.
С помощью миксера взбейте белки. Должны получиться острые пики. После добавьте лимонный сок и еще раз взбейте.
Continuing to beat, gradually add sugar to the whites. Gently add cocoa, also without stopping whisking.
Не прекращая взбивать, частями введите в белки сахар. Аккуратно добавьте какао, также не прекращая взбивать.
Prepare a baking sheet by lining it with parchment. Lay out the resulting protein mass and bake for an hour at 100⁰C. Do not take out the finished meringue, but leave it to cool with the oven door ajar for another half hour.
Подготовьте противень, выстелив на него пергамент. Выложите получившуюся белковую массу и выпекайте час при 100⁰С. Готовое безе не доставайте, а оставьте остывать с приоткрытой дверцей духовки еще полчаса.