Check all the necessary ingredients, wash the vegetables and herbs, prepare the work surface. If you bought frozen shrimp, defrost them at room temperature.
Проверьте все необходимые ингредиенты, помойте овощи и зелень, подготовьте рабочую поверхность. Если вы покупали замороженные креветки, разморозьте их при комнатной температуре.
Rinse the rice.
Промойте рис.
Cut tomatoes, peppers, carrots into cubes. Chop the onion and garlic.
Нарежьте кубиками помидор, перец, морковь. Измельчите лук и чеснок.
Fry the onion and garlic with the addition of vegetable oil until golden brown and have a characteristic aroma.
Обжарьте лук и чеснок с добавлением растительного масла до золотичтого цвета и характерного аромата.
Add spices, salt and bay leaf to the refried mixture.
Добавьте к пережарке специи, соль и лавровый лист.
Add the chopped vegetables to the refried pot.
Добавьте в кастрюлю с пережаркой нарезанные овощи.
Pour 2-3 cups of water into the pan.
Влейте в кастрюлю 2-3 стакана воды.
Add rice to vegetable broth. Bring the water to a boil, reduce the gas to low and cook the rice until tender for 20-25 minutes.
Добавьте в овощной бульон рис. Доведите воду до кипения, убавьте газ до минимума и варите рис до готовности в течение 20-25 минут.
Place shrimp in pan over hot rice. Simmer the dish until the shrimp are cooked for 2-3 minutes. Add vinegar to taste.
Выложите в кастрюлю на горячий рис креветки. Томите блюдо до приготовления креветок в течение 2-3 минут. Добавьте уксус по вкусу.
Divide rice and shrimp into serving bowls. Bon appetit!
Разложите рис с креветками по порционным тарелкам. Приятного аппетита!
Garnish rice with shrimp with fresh herbs.
Украсьте рис с креветками свежей зеленью.