Sterilize the jars, wash the vegetables and herbs. Peel the onion.
Простерилизуйте банки, помойте овощи, зелень. Почистите лук.
Chop the onions and tomatoes and simmer them in a deep saucepan.
Нарежьте лук и помидоры, потушите их в глубоком сотейнике.
Add chopped garlic, pepper and diced eggplant to the saucepan.
Добавьте в сотейник измельченный чеснок, перец и баклажан, нарезанные кубиками.
Add vinegar, salt, sugar and peppercorns to the stewed vegetables. Mix everything well and transfer the workpiece into a jar. Place parsley on top of vegetables before rolling.
В тушеные овощи добавьте уксус, соль, сахар и перец горошком. Все хорошо перемешайте и переложите заготовку в банку. Перед закатыванием положите петрушку поверх овощей.
Seal the jar and store in a cool, dark place.
Закатайте банку и храните в прохладном, темном месте.
Aromatic butter, onions and black bread are perfect for serving.
Для подачи отлично подойдет ароматное масло, лук и черный хлеб.