Prepare for work: wash the mushrooms, peel the potatoes and onions. Preheat oven to 200°C. For the casserole, take any cheese you like, for example, Dutch or Kostroma.
Подготовьтесь к работе: вымойте шампиньоны, картофель и репчатый лук почистите. Разогрейте духовку до 200 °С. Сыр для запеканки возьмите любой по вашему вкусу, например, голландский или костромской.
Finely chop the champignons.
Мелко нарежьте шампиньоны.
Finely chop the onion.
Мелко нарежьте репчатый лук.
Cut the potatoes into thin slices.
Картофель нарежьте тонкими ломтиками.
Cut the cheese into thin slices or grate it on a coarse grater.
Сыр нарежьте тонкими ломтиками либо натрите на крупной терке.
Heat vegetable oil in a frying pan and fry the onions and mushrooms for 5 minutes over medium heat.
Разогрейте в сковороде растительное масло и обжарьте лук и грибы в течение 5 минут на среднем огне.
Add the ground beef to the pan and fry everything together for another 5 minutes. Salt and pepper the filling.
Добавьте в сковороду говяжий фарш и обжарьте все вместе еще 5 минут. Посолите и поперчите начинку.
Grease a baking dish with vegetable oil and place half of the potatoes in it in an even layer. Then add the filling of minced meat, onions and mushrooms.
Смажьте форму для запекания растительным маслом и выложите в нее половину картофеля равномерным слоем. Затем выложите начинку из фарша, лука и грибов.
Place remaining potatoes on top.
Сверху выложите оставшийся картофель.
Fill everything with cream.
Залейте все сливками.
Place cheese slices on top.
Сверху выложите ломтики сыра.
Place the casserole in the oven for 30-40 minutes.
Уберите запеканку в духовку на 30-40 минут.
Garnish the finished dish with cherry tomatoes. Bon appetit.
Готовое блюдо украсьте помидорами черри. Приятного аппетита.
The casserole, served in small ramekins and additionally garnished with sprigs of thyme or fresh parsley, will decorate your table.
Запеканка, поданная в небольших формочках и дополнительно украшенная веточками тимьяна или свежей петрушки, украсит ваш стол.