Rinse the chicken and pat dry with a paper towel. Peel the potatoes. For the casserole, take any cheese you like, for example, Dutch or Kostroma. Preheat oven to 200°C.
Ополосните куриное филе и промокните бумажным полотенцем. Очистите картофель. Сыр для запеканки возьмите любой по вашему вкусу, например, голландский или костромской. Разогрейте духовку до 200 °С.
Cut the chicken fillet into small cubes.
Куриное филе нарежьте мелкими кубиками.
Cut the potatoes into thin slices 2-3 mm thick.
Картофель нарежьте тонкими ломтиками толщиной 2-3 мм.
Grate the cheese on a fine or coarse grater.
Сыр натрите на мелкой или крупной терке.
Grease a baking dish with vegetable oil and place the chicken in it in an even layer. Salt and pepper the chicken to taste.
Смажьте форму для запекания растительным маслом и выложите в нее курицу равномерным слоем. Посолите и поперчите курицу по вкусу.
Brush the chicken with mayonnaise and sprinkle with a little grated cheese.
Смажьте курицу майонезом и посыпьте небольшим количеством тертого сыра.
Place a layer of potatoes on top. Salt and pepper the potatoes to taste.
Сверху выложите слой картофеля. Посолите и поперчите картофель по вкусу.
Brush the potatoes with mayonnaise and sprinkle with the remaining grated cheese.
Смажьте картофель майонезом и посыпьте оставшимся тертым сыром.
Place the casserole in the oven for 30-40 minutes.
Отправьте запеканку в духовку на 30-40 минут.
Garnish the finished dish with cherry tomatoes and leek rings. Bon appetit.
Готовое блюдо украсьте помидорами черри и кольцами лука-порея. Приятного аппетита.
Prepare the casserole in small portioned baking dishes. Additionally, decorate it with sprigs of thyme or fresh parsley.
Приготовьте запеканку в небольших порционных формочках для запекания. Дополнительно украсьте ее веточками тимьяна или свежей петрушки.