Rinse the vegetables and dill under running water. Measure out the required amount of ingredients and place them on the table for easy preparation. Preheat the oven to 200 degrees.
Промойте под проточной водой овощи и укроп. Отмерьте необходимое количество ингредиентов и выложите их на стол для удобства приготовления. Поставьте разогреваться духовку до 200 градусов.
Cut the zucchini into slices.
Кабачок порежьте кружочками.
Cut the tomato into slices.
Помидор нарежьте кружочками.
Finely chop the dill.
Мелко порубите укроп.
Add garlic to the sauce, salt and pepper to taste, stir.
К соусу добавьте чеснок, посолите, поперчите по вкусу, перемешайте.
Heat a frying pan with a little oil, over medium heat, fry the zucchini slices for 2-3 minutes on each side until golden.
Раскалите сковороду с небольшим количеством масла, на огне выше среднего обжарьте кружочки кабачка по 2-3 минуты с каждой стороны до золотистости.
Place the zucchini in a single layer in a convenient baking dish, spread the sauce on top and sprinkle with dill.
В удобную форму для запекания выложите в один слой кабачок, сверху намажьте соус и посыпьте укропом.
Place the next layer of tomato slices, also spread with sauce and sprinkle with dill.
Следующим слоем выложите кружочки помидоров, также помажьте соусом и посыпьте укропом.
Repeat the procedure again: lay out the zucchini, spread with sauce and sprinkle with dill, and finally lay out the tomatoes without sauce, but with dill. Place in an oven preheated to 200 degrees for 18-20 minutes, until the vegetables are ready.
Повторите процедуру еще раз: выложите кабачок, помажьте соусом и посыпьте укропом и в завершении выложите помидоры без соуса, но с укропом. Отправьте в заранее разогретую до 200 градусов духовку на 18-20 минут, до готовности овощей.
Serve the appetizer in portions, garnished with parsley. Can be used as a separate dish or in combination with meat, fish or seafood.
Закуску подавайте порционно, украсив зеленью петрушки. Можно использовать как самостоятельное блюдо или в сочетании с мясом, рыбой или морепродуктами.