Recipes / Spaghetti with mussels Спагетти с мидиями
Spaghetti is an excellent dish consisting of complex carbohydrates, which will keep you full for quite a long time. And spaghetti with mussels is even better! Mussels are known as a source of protein, omega-3 fatty acids, vitamins A, B, C, E, PP, D and a number of microelements. Gourmets like the dish because of the delicate texture of the mussel meat, the creamy taste of the sauce and the juiciness of the spaghetti - you can’t think of a better gourmet dinner. It is prepared very simply and quickly, it turns out healthy, satisfying and tasty.
Спагетти — замечательное блюдо, в котором за счёт сложных углеводов ощущение сытости сохраняется надолго. А спагетти с мидиями — ещё вкуснее! Мидии богаты белком, омега-3 жирными кислотами, витаминами A, B, C, E, PP, D и рядом микроэлементов. Гурманам это блюдо нравится за нежную текстуру мяса мидий, сливочный вкус соуса и сочность самих спагетти — лучшего ужина для гурмана не придумать. Готовится очень просто и быстро, получается полезно, сытно и вкусно.
Steps / Шаги:
Get ready to work: rinse the mussels under running water, place the food on the table for ease of preparation.
Приготовьтесь к работе: мидии промойте под проточной водой, выложите продукты на стол для удобства приготовления.
Seasoning - onion and garlic - finely chop.
Приправу — лук и чеснок — мелко порежьте.
Cook the spaghetti in boiling salted water according to the cooking method indicated on the package.
Отварите спагетти в кипящей подсоленной воде согласно способу приготовления, указанному на упаковке.
In a heated frying pan, fry the garlic and onion in oil until golden.
На прогретой сковороде пережарьте чеснок и лук до золотистости на масле.
Add cream, salt, pepper and your favorite seasonings to taste.
Добавьте сливки, соль, перец и любимые приправы по вкусу.
Bring the cream to a boil, add the mussels and simmer for 10-12 minutes until the mussels are done.
Доведя сливки до кипения, добавьте мидии и тушите 10-12 минут до готовности мидий.
Add boiled spaghetti, stir, heat and remove from heat, the dish is ready!
Добавьте отваренные спагетти, перемешайте, прогрейте и снимайте с огня, блюдо готово!
Place spaghetti beautifully in the center of the plate, mussels in shells along the edges, pour over the sauce in which they were stewed. Garnish with chopped green onions and serve. Bon appetit!
В центр тарелки красиво выложите спагетти, по краям — мидии в ракушках, полейте соусом, в котором они тушились. Украсьте измельченным зеленым луком и подавайте к столу. Приятного аппетита!