Do you want fried meat or barbecue on the grill, but the weather doesn’t allow it? Lamb kebab in the oven turns out no worse than on fire. Fragrant, juicy tasty meat. The marinade consists of only spices, onions and soy sauce, nothing extra, just great taste. What kind of meat is best to choose for barbecue? First, the ham. Secondly, the ribs. Well, and thirdly, the loin. The juiciest parts with fat are perfect for making barbecue or pilaf.
Хочется жареного мяса и шашлыка на мангале, но погода подводит? Шашлык из баранины, запечённый в духовке, не уступает жару на огне. Ароматное, сочное и вкусное мясо. В маринад входят только специи, лук и соевый соус — ничего лишнего, только яркий вкус. Какое же мясо выбрать для шашлыка? Во-первых, окорок. Во-вторых, ребрышки. В-третьих, корейка. Самые сочные части с жирком идеально подойдут для шашлыка или плова.
Steps / Шаги:
Thaw and rinse the meat, wash the vegetables, peel the onions and garlic.
Разморозьте и промойте мясо, помойте овощи, очистите лук и чеснок от шелухи.
Cut the lamb into equal pieces 3-5 cm wide.
Нарежьте баранину на равные кусочки шириной 3-5 см.
Cut the onion into half rings.
Нарежьте лук полукольцами.
Cut the garlic into thin slices.
Нарежьте чеснок на тонкие дольки.
In a deep plate, mix meat, onion, garlic and spices.
В глубокой тарелке смешайте мясо, лук, чеснок и специи.
Add oil and soy sauce. Add salt if desired. Mix with your hands, squeezing the onion well, cover with cling film and place in the refrigerator to marinate for 5-6 hours.
Влейте масло и соевый соус. По желанию посолите. Перемешайте руками, хорошо проминая лук, накройте пищевой пленкой и поставьте в холодильник мариноваться на 5-6 часов.
Place the meat on skewers. Preheat the oven to 250 degrees and bake the kebab for 7-10 minutes.
Насадите мясо на шпажки. Разогрейте духовку до 250 градусов и отправьте шашлык на 7-10 минут.
Serve the finished kebab with sauce.
Подайте готовый шашлык с соусом.
Prepare the sauce yourself and serve the kebab along with it. Also place the hot kebab on thin pita bread. The juice will soak the pita bread and make it a very tasty addition to the meat.
Приготовьте соус самостоятельно и подайте шашлык вместе с ним. Также выложите горячий шашлык на тонкий лаваш. Сок пропитает лаваш и сделает его очень вкусным дополнением к мясу.