Prepare all the necessary ingredients. Rinse the potatoes thoroughly under running water and dry with a paper towel. Wash and dry the dill too. Peel the garlic. Preheat the oven to 180 - 200 ⁰C.
Подготовьте все необходимые ингредиенты. Картофель тщательно промойте под проточной водой и просушите бумажным полотенцем. Укроп тоже промойте и просушите. Чеснок очистите от шелухи. Поставьте разогреваться духовку до 180 – 200 ⁰С.
Chop the garlic into small pieces.
Чеснок порубите на мелкие кусочки.
Chop fresh dill into small pieces.
Свежий укроп порубите на мелкие кусочки.
Cut the unpeeled potatoes into medium slices (as for country-style potatoes).
Неочищенный картофель порежьте на средние дольки (как для картофеля по-деревенски).
Place potatoes, garlic, salt, pepper, sour cream and dill into a deep container.
В глубокую емкость переложите картофель, чеснок, соль, перец, сметану и укроп.
Mix all ingredients thoroughly.
Все ингредиенты тщательно перемешайте.
Place potatoes in a greased baking dish. Place the potatoes in the preheated oven for 30-35 minutes.
В смазанную маслом форму для запекания уложите картофель. Отправьте картофель в разогретую духовку на 30-35 минут.
Check the potatoes for doneness and remove from the oven.
Проверьте картофель на готовность и достаньте из духовки.
Before serving, garnish the dish with fresh dill. You can also prepare sauce for potatoes: mix sour cream with fresh dill and grated garlic.
Перед подачей украсьте блюдо свежим укропом. Также можете приготовить соус к картофелю: смешайте сметану со свежим укропом и тертым чесноком.