Prepare all the necessary ingredients. Rinse the squid carcasses thoroughly under running water and dry with a paper towel. Cut the squid crosswise to make 7mm rings. Rinse the dill under running water and dry. Peel the garlic. When choosing squids, pay attention to the color: they should not have a yellow tint.
Подготовьте все необходимые ингредиенты. Тушки кальмаров тщательно промойте под проточной водой и просушите бумажным полотенцем. Порежьте кальмары поперек, чтобы получились кольца размером 7 мм. Укроп промойте под проточной водой и просушите. Чеснок очистите от шелухи. При выборе кальмаров обращайте внимание на цвет: они не должны иметь желтого оттенка.
Chop the garlic into small pieces.
Чеснок порубите на мелкие кусочки.
Chop the dill into small pieces too.
Укроп тоже порубите на мелкие кусочки.
Place squid rings in a frying pan heated with vegetable oil.
На разогретую с растительным маслом сковороду выложите кольца кальмара.
Add garlic, dill, salt and pepper. Mix everything thoroughly. Fry for 3-5 minutes over low heat.
Добавьте чеснок, укроп, соль и перец. Все тщательно перемешайте. Обжаривайте в течение 3-5 минут на медленном огне.
Add cream and simmer the squid for another 2 minutes over low heat.
Добавьте сливки и тушите кальмары еще 2 минуты на медленном огне.
Squid in garlic sauce is ready.
Кальмары в чесночном соусе готовы.
Before serving, decorate the dish with fresh herbs.
Перед подачей украсьте блюдо свежей зеленью.