Rinse the meat well and dry it with a paper towel. Wash the vegetables and cilantro. Measure out the required amount of ingredients and place them on the table for easy preparation.
Хорошо промойте мясо и просушите его бумажным полотенцем. Помойте овощи и кинзу. Отмерьте необходимое количество ингредиентов и выложите их на стол для удобства приготовления.
Pour water into a cauldron, salt it and put meat in the water. Place the cauldron on the fire. After the water boils, cook the beef over low heat for 1.5–2 hours. Do not forget to skim off the foam while cooking the meat so that the broth is clean and transparent.
В казан налейте воду, посолите ее и положите в воду мясо. Поставьте казан на огонь. После закипания воды варите говядину на слабом огне в течение 1,5–2 часов. Не забывайте в процессе варки мяса снимать пенку, чтобы бульон получился чистым и прозрачным.
While the meat is cooking, chop the vegetables and herbs. First, peel the carrots and cut them into slices. Cut the onion into small strips.
Пока варится мясо, нарежьте овощи и зелень. Для начала очистите морковь и порежьте ее на кружочки. Лук нарежьте некрупной соломкой.
Peel the potatoes and cut into large cubes.
Картофель очистите и нарежьте крупным кубиком.
Cut the tomato into slices.
Помидор нарежьте дольками.
Peel the pepper from seeds and cut into small cubes.
Перец очистите от семян и порежьте на небольшие кубики.
Finely chop the cilantro and garlic.
Мелко порубите кинзу и чеснок.
When the beef is cooked, remove it from the cauldron, let it cool and cut it into small cubes.
Когда говядина сварится, достаньте ее из казана, дайте ей остыть и нарежьте ее небольшими кубиками.
Add carrots, potatoes and onions to the broth. Cook vegetables for 10 minutes.
В бульон выложите морковь, картофель и лук. Варите овощи 10 минут.
Then add pepper and tomato to the cauldron and cook the dish for another 7-10 minutes.
После добавьте в казан перец и помидор и варите блюдо еще 7–10 минут.
Add boiled chopped meat to the soup. Cook the soup for about 5 more minutes.
Добавьте в суп отварное нарезанное мясо. Варите суп еще около 5 минут.
Add chopped cilantro, garlic and ground black pepper to the finished soup to taste. Turn off the heat, cover the cauldron with a lid and let the soup sit for 10–15 minutes. The soup is ready, you can pour it into bowls.
Добавьте к готовому супу порубленную кинзу, чеснок и черный молотый перец по вкусу. Выключите огонь, накройте казан крышкой и дайте супу постоять 10–15 минут. Суп готов, можно разливать по тарелкам.
Serve the shurpa hot, generously sprinkled with fresh cilantro. Bon appetit!
Подавайте шурпу горячей, щедро посыпав ее свежей кинзой. Приятного аппетита!