Prepare all the necessary products, wash the vegetables. Peel the garlic and carrots in advance. Sterilize the jar.
Подготовьте все необходимые продукты, промойте овощи. Заранее почистите чеснок и морковь. Простерелизуйте банку.
Chop and peel the pepper. Peel the apples and cut into quarters. You don’t need to remove the peel, especially if these are not store-bought apples. Cut the tomatoes into 4 parts. Chop the chili pepper. Peel the garlic. Cut the carrots into large pieces. Pass all vegetables through a meat grinder.
Нарежьте и очистите перец. Очистите яблоки, нарежьте на четвертинки. Кожуру можно не снимать, особенно если это не покупные яблоки. Помидоры разрежьте на 4 части. Нарежьте перец чили. Очистите чеснок. Порежьте морковь на крупные куски. Все овощи пропустите через мясорубку.
Place the resulting mass on the fire. Add vegetable oil.
Поставьте получившуюся массу на огонь. Добавьте растительное масло.
Cook adjika for 2 hours, stirring occasionally over medium heat. 10 minutes before it’s ready, add vinegar and salt.
Варите аджику 2 часа, периодически помешивая на среднем огне. За 10 минут до готовности добавьте в нее уксус и соль.
Roll adjika into a sterilized 500 ml jar. Store adjika in a cool place.
Закатайте аджику в стерилизованную банку объемом 500 мл. Храните аджику в прохладном месте.