Recipes / Salmon steak in sweet chili sauce Стейк из семги в соусе «Сладкий чили»
Red fish is a very healthy and important product for human health. It is rich not only in easily digestible protein and healthy fats, but also in a number of vitamins - groups B, A, E, PP, C, D, H and micro- and macroelements (potassium, iodine, phosphorus, calcium, sodium, chromium, magnesium, etc.). Salmon steak in a frying pan is an excellent solution for both a family dinner and a holiday table. Not only healthy and tasty, but also quick and easy!
Красная рыба — очень полезный и важный для организма человека продукт. Она богата не только легкоусвояемым белком и полезными жирами, но и рядом витаминов из групп B, A, E, PP, C, D, H, а также микро- и макроэлементами (калий, йод, фосфор, кальций, натрий, хром, магний и другие). Стейк из семги на сковороде — отличное решение как для семейного ужина, так и для праздничного стола. Это не только полезно и вкусно, но и быстро и просто!
Steps / Шаги:
Rinse steak, lime and ginger. Measure out the required amount of ingredients and place them on the table for easy preparation.
Промойте стейк, лайм и имбирь. Отмерьте необходимое количество ингредиентов и выложите их на стол для удобства приготовления.
Finely chop the onion and ginger.
Мелко порубите лук и имбирь.
Cut the chili pepper into rings.
Нарежьте колечками перец чили.
Heat a deep frying pan, pour soy sauce and sweet chili sauce into it, add chopped onion, ginger and spices.
Разогрейте глубокую сковороду, налейте в нее соевый соус и свит чили соус, добавьте порубленные лук, имбирь и специи.
Leave the sauce mixture to warm up in the pan, but do not let it boil. Place the salmon steak in the pan and fry it for 3-4 minutes.
Оставьте смесь соусов прогреваться на сковороде, но не дайте ей закипеть. Выложите стейк из семги в сковороду и обжаривайте его 3–4 минуты.
Turn the steak over to the other side and fry it for another 3-4 minutes until a characteristic crust appears. The fish is ready!
Переверните стейк на другую сторону и жарьте его еще 3–4 минуты до появления характерной корочки. Рыбка готова!
The steak is served hot. Place it on a plate, sprinkle with chopped green onions, garnish with chili rings and half a lime, the juice of which can be sprinkled over the fish. Cool white wine or chilled tea goes well with fish.
Стейк подается в горячем виде. Выложите его на тарелку, посыпьте порубленный зеленый лук, украсьте колечками чили и половинкой лайма, соком которого можно сбрызнуть рыбку. С рыбой хорошо сочетается прохладное белое вино или охлажденный чай.