Recipes / Red fish baked in foil with potatoes Красная рыба, запеченная в фольге с картофелем
If you are thinking about how to surprise your loved ones, this recipe is for you. Red fish baked in foil retains all its beneficial qualities and turns out very tasty. It has been proven that eating fish has a beneficial effect on brain function, vascular elasticity, restoration of damaged hair and nails, therefore, using our recipe, you will receive not only a tasty, but also a healthy dinner. You can choose the fish based on your preferences. Trout, salmon, chum salmon, and pink salmon are suitable for preparing this dish.
Если вы хотите удивить близких — этот рецепт именно для вас. Красная рыба, запеченная в фольге, сохраняет все свои полезные свойства и получается очень вкусной. Доказано, что регулярное потребление рыбы благоприятно сказывается на работе головного мозга, эластичности сосудов, а также на восстановлении поврежденных волос и ногтей, поэтому, применив наш рецепт, вы получите не только вкусный, но и полезный ужин. Рыбу можно выбирать по вкусу: подойдут форель, лосось (семга), кета и горбуша.
Steps / Шаги:
Place all ingredients on the table for easy preparation.
Выложите все ингредиенты на стол для удобства приготовления.
Peel the potatoes and cut them into round slices up to 1 cm thick.
Очистите картофель от кожуры и нарежьте его круглыми ломтиками толщиной до 1 см.
Place red fish steak on potato wedges. Add spices and coarse salt.
На дольки картофеля положите стейк красной рыбы. Добавьте специи и крупную соль.
Place a few lemon slices and herbs on top of the fish.
Сверху на рыбу положите несколько долек лимона и зелень.
Wrap the potatoes and fish in foil. Make several small holes in the foil to allow steam to escape.
Оберните картофель с рыбой фольгой. Сделайте в фольге несколько маленьких проколов, чтобы выходил пар.
Bake the dish in an oven preheated to 180 degrees for 40-50 minutes.
Запекайте блюдо в предварительно разогретой до 180 градусов духовке 40-50 минут.
5 minutes before cooking, generously sprinkle the potatoes with red fish with cheese. Serve the dish with fresh vegetables.
За 5 минут до готовности обильно посыпьте картофель с красной рыбой сыром. Подавайте блюдо со свежими овощами.