To cook a delicious steak, choose a cut of beef of the desired thickness. Choose pieces of meat without bones, fibers or streaks of fat around the edges. Use chilled beef as frozen will not work for steak. Rinse the meat with cold water and pat dry with a paper towel. Place all ingredients on the table for easy preparation.
Чтобы приготовить вкусный стейк, выберите кусок говядины нужной толщины. Выбирайте куски мяса без костей, волокон и полосок жира по краю. Используйте охлажденную говядину, так как замороженная для стейка не подойдет. Промойте мясо холодной водой и промокните его бумажным полотенцем. Выложите все ингредиенты на стол для удобства приготовления.
Pepper and salt the beef steak. Place the frying pan on the fire (it should be very hot) and pour vegetable oil into it.
Поперчите и посолите говяжий стейк. Поставьте сковородку на огонь (она должна быть очень горячая) и влейте в нее растительное масло.
Finely chop 2 cloves of garlic.
Мелко измельчите 2 зубчика чеснока.
Fry the steak in oil on both sides until the color changes. Choose the degree of roasting at your discretion.
Жарьте стейк в масле с двух сторон до изменения цвета. Степень прожарки выбирайте на свое усмотрение.
A few minutes before cooking, add garlic to the pan so that the meat is saturated with its taste and aroma.
За несколько минут до готовности добавьте в сковороду чеснок, чтобы мясо пропиталось его вкусом и ароматом.
Leave the meat in a warm plate for a few minutes so that the meat juices spread evenly over the surface of the steak. Serve the stack with vegetables on a lettuce leaf.
Оставьте мясо на несколько минут в теплой тарелке, чтобы мясные соки равномерно разошлись по поверхности стейка. Подавайте стек с овощами на листе салата.
A properly cooked steak is delicious on its own, but to surprise your guests even more, highlight the taste of the meat with the right side dishes. Fresh vegetables dressed with balsamic vinegar or grilled vegetables are ideal. Serve the steak with a glass of good wine and the evening will definitely be unforgettable.
Правильно приготовленный стейк вкусен сам по себе, но чтобы удивить гостей еще больше, подчеркните вкус мяса правильно подобранными гарнирами. Идеально подойдут свежие овощи, заправленные бальзамическим уксусом или овощи гриль. Подавайте стейк с бокалом хорошего вина, и тогда вечер точно будет незабываемым.