Wash the vegetables. Cut off the stems of the eggplants and remove the core from the bell peppers. Peel the garlic. Prepare the remaining ingredients. Preheat oven to 200°C.
Помойте овощи. Отрежьте плодоножки у баклажанов, из болгарского перца удалите сердцевину. Чеснок почистите. Подготовьте остальные ингредиенты. Разогрейте духовку до 200 °С.
Cut the eggplants into slices 1-1.5 cm thick.
Нарежьте баклажаны кружочками толщиной 1-1,5 см.
Brush the eggplants with vegetable oil and place on a baking sheet.
Смажьте баклажаны растительным маслом и выложите на противень,
Place the eggplants in the oven for 20-25 minutes.
Отправьте баклажаны запекаться в духовку на 20-25 минут.
Meanwhile, prepare hot sauce. To do this, cut the bell pepper into random pieces or strips.
Тем временем приготовьте острый соус. Для этого порежьте болгарский перец произвольными кусочками или соломкой.
Grind bell peppers, garlic and chili peppers using a blender.
Измельчите с помощью блендера болгарский перец, чеснок и перец чили.
Add honey, salt, vinegar and vegetable oil. Everything is thorough
Добавьте мед, соль, уксус и растительное масло. Все тщательно
Sterilize the jars. You can do this in different ways. For example, in the oven. Wash the jars and place them in the oven for 20 minutes at 100-110°C. Once sterilization is complete, turn off the oven and let the jars
Простерилизуйте банки. Сделать это вы можете разными способами. Например, в духовке. Помойте банки и отправьте их в духовку на 20 минут при температуре 100-110°С. По окончании стерилизации выключите духовку и дайте банкам
Place some hot sauce and a layer of eggplant on the bottom of the jar.
На дно банки выложите немного острого соуса и слой баклажанов.
Top with another layer of hot sauce and another layer of eggplant. So fill all the jars to the top. Cover the jars with sterilized lids and tighten. Turn the jars upside down and check for leaks. Store prepared salads in the pantry or cellar.
Сверху еще один слой острого соуса и снова слой баклажанов. Так заполните все банки до верха. Накройте банки простерилизованными крышками и закрутите. Переверните банки вверх дном – проверьте не протекают ли. Готовые салаты храните в кладовке или погребе.