Boil the potatoes and peel them. Boil the eggs hard for 10 minutes, cool well and peel. Wash the cherry tomatoes and peel the garlic clove.
Отварите картофель и почистите от кожуры. Яйца отварите вкрутую в течении 10 минут, хорошо охладите и почистите. Помойте помидоры черри и почистите зубчик чеснока.
Cut the tomatoes in half.
Порежьте помидоры пополам.
Cut the potatoes in half. If you are using large tubers, cut them into small pieces.
Картофель порежьте пополам. Если вы используете крупные клубни, порежьте их небольшими дольками.
Cut boiled chicken eggs into slices.
Отварные куриные яйца нарежьте дольками.
Melt butter in a frying pan and add potatoes.
Растопите в сковороде сливочное масло и выложите картофель.
Fry the potatoes until golden brown for 5-7 minutes.
Обжарьте картофель до золотистой корочки в течение 5-7 минут.
Prepare the dressing. Squeeze a clove of garlic into a bowl or grate it.
Приготовьте заправку. В миску выдавите зубчик чеснока или потрите его на терке.
Add olive oil, wine vinegar and dry herbs. Salt, pepper and stir the dressing.
Добавьте оливковое масло, винный уксус и сухие травы. Посолите, поперчите и перемешайте заправку.
Place fried potatoes and cherry tomatoes in a deep salad bowl. Pour the dressing over the vegetables and toss to coat.
В глубокий салатник выложите обжаренный картофель и помидоры черри. Полейте овощи заправкой и перемешайте.
Place the salad on a plate and garnish with boiled eggs. Bon appetit.
Выложите салат на тарелку и украсьте вареными яйцами. Приятного аппетита.
Place salad on fresh lettuce leaves or arugula. Use quail eggs instead of chicken eggs. You can also add pickled gherkins and green beans to the salad.
Выложите салат на свежие салатные листья или рукколу. Вместо куриных яиц используйте перепелиные. Также в салат можно добавить маринованные корнишоны и стручковую фасоль.