Prepare all ingredients. Drain the liquid from the mushrooms. Peel the boiled potatoes. Choose cheese for the salad according to your taste, for example, Dutch or Kostroma. Rinse the dill and pat dry with a paper towel.
Подготовьте все ингредиенты. С грибов слейте жидкость. Почистите вареный картофель. Сыр для салата возьмите на ваш вкус, например, голландский или костромской. Укроп ополосните и промокните бумажным полотенцем.
Cut the chicken into small cubes measuring 5-8 mm.
Нарежьте курицу небольшими кубиками размером 5-8 мм.
Grate the potatoes on a coarse grater.
Картофель натрите на крупной терке.
Grate the cheese on a fine grater.
Сыр натрите на мелкой терке.
Cut large honey mushrooms in half or into four parts.
Крупные опята порежьте пополам или на четыре части.
Finely chop the dill.
Мелко порубите укроп.
Take a flat salad bowl or baking dish and place grated potatoes on the bottom. Distribute it in an even layer and coat with sour cream.
Возьмите плоский салатник или форму для запекания, выложите на дно тертый картофель. Распределите его равномерным слоем и промажьте сметаной.
Layer cheese and chicken.
Выложите слой сыра и курицы.
Apply a layer of sour cream again, sprinkle chopped dill on top and add honey mushrooms.
Снова нанесите слой сметаны, посыпьте сверху рубленым укропом и выложите опята.
Add a boiled chicken egg and fried onion to the salad.
Добавьте в салат вареное куриное яйцо и обжаренный лук.