Remove and place all ingredients on the table. In the photographs we show how to prepare only a small portion of adjika. Therefore, you can increase the amount of ingredients and take as many products as you need.
Достаньте и выложите на стол все ингредиенты. На фотографиях мы показываем, как приготовить лишь небольшую порцию аджики. Поэтому вы можете увеличить количество ингредиентов и взять столько прдуктов, сколько нужно.
Chop the greens.
Порубите зелень.
Place hot peppers, garlic, and herbs in a deep container or food processor bowl.
Выложите в глубокую емкость или в чашу комбайна острый перец, чеснок, и зелень.
Grind everything with a blender or food processor to a smooth paste.
Измельчите все блендером или комбайном до однородной пасты.
Add spices, salt, oil and vinegar. Mix everything well. Ready. Store adjika in the refrigerator in a glass container.
Добавьте специи, соль, масло и уксус. Все хорошо перемешайте. Готово. Храните аджику в холодильнике в стеклянной посуде.
If you are preparing for the winter, be sure to sterilize the jar. Fill the jar with water until the water completely covers it. Bring the water to a boil and boil for 15-20 minutes. Carefully remove the jar with tongs and place it on a dry, clean towel to drain off any excess water. Sterilize the lid in the same way - boil it for 5-10 minutes.
Если вы делаете заготовку на зиму, то обязательно простерилизуйте банку. Залейте банку водой так, чтобы вода полностью ее покрывала. Доведите воду до кипения и кипятите в течении 15-20 минут. Аккуратно достаньте банку щипцами и поставьте на сухое чистое полотенце, чтобы вся лишняя вода стекла. Таким же образом простерилизуйте крышку – прокипятите ее в течении 5-10 минут.
Serve adjika as a hot sauce for meat dishes.
Подайте аджику как острый соус к мясным блюдам.