Prepare all the necessary ingredients. Rinse the tomato, cucumber and bell pepper under running water and dry with a paper towel. Peel the onion and cucumber. Remove the olives from the jar. Rinse the shrimp thoroughly under running water. Drain the liquid from the container where the cheese was.
Подготовьте все необходимые ингредиенты. Помидор, огурец и болгарский перец промойте под проточной водой и просушите бумажным полотенцем. Лук и огурец очистите от кожуры. Маслины выложите из банки. Креветки тщательно промойте под проточной водой. Из емкости, где находился сыр, слейте жидкость.
Boil the shrimp in salted water with the addition of bay leaf for 3 minutes after the water boils.
Отварите креветки в подсоленной воде с добавлением лаврового листа в течение 3 минут после закипания воды.
Peel the cooked shrimp from the shell and discard the gullet.
Очистите вареные креветки от панциря и избавьтесь от пищевода.
Cut all vegetables into medium cubes 1 - 1.5 cm in size. Try to cut the ingredients so that they match in size. Place everything in a deep container, add feta cheese and olives.
Все овощи порежьте на средние кубики размером 1 – 1,5 см. Постарайтесь нарезать ингредиенты так, чтобы они совпадали по размеру. Сложите все в глубокую емкость, добавьте сыр «Фета» и маслины.
Season with salt and pepper to taste, season with olive oil and lemon juice, and then lightly toss the salad.
Посолите и поперчите по вкусу, заправьте оливковым маслом с лимонным соком, а после слегка перемешайте салат.
Start assembling the salad: place the salad in a separate plate, place whole shrimp and onion rings on top. The salad is ready!
Приступайте к сборке салата: в отдельную тарелку выложите салат, сверху положите целиковые креветки и кольца репчатого лука. Салат готов!
A serving of salad can be garnished with fresh arugula if desired. And to surprise your guests, before serving, place a few lettuce leaves on a plate, and then place the main dish on them. Bon appetit!
Порцию салата можно по желанию украсить свежей рукколой. А еще, чтобы удивить своих гостей, перед подачей выложите на тарелку несколько листьев салата, а уже на них выкладывайте основное блюдо. Приятного аппетита!