Prepare all ingredients.
Подготовьте все ингредиенты.
Take the washed tomatoes and chop them coarsely.
Возьмите помытые помидоры и нарежьте их крупно.
Cut the onion into strips. To do this, cut the onion in half, then cut lengthwise.
Нарежьте лук соломкой. Для этого разрежьте луковицу пополам, после чего режьте вдоль.
Finely chop the garlic and basil.
Мелко порубите чеснок и базилик.
Place the tomatoes in a saucepan, pour in 1-1.5 cups of water. Bring the water to a boil, then simmer over low heat under the lid for another 15 minutes.
Положите помидоры в кастрюлю, налейте 1-1,5 стакана воды. Доведите воду до кипения, после чего на медленном огне под крышкой тушите еще 15 минут.
While the tomatoes are cooking, fry the onion in olive oil, stirring occasionally, until golden.
Пока помидоры готовятся, обжарьте лук на оливковом масле, периодически помешивая, до образования золотистости.
Add fried onions, chopped garlic and basil to the tomatoes in the pan.
В кастрюлю к помидорам добавьте жареный лук, порубленные чеснок и базилик.
Salt and pepper the soup to taste, pour in the cream, and heat through. Remove the soup from the heat, cool slightly and puree using a blender until smooth. Ready!
Посолите и поперчите суп по вкусу, влейте сливки, прогрейте. Снимите суп с огня, немного охладите и измельчите с помощью блендера до однородного состояния пюре. Готово!
You can serve this dish either hot or cold – it will be equally delicious! If desired, you can garnish the finished soup with fresh herbs, such as dill or parsley. It would also be appropriate to serve rye bread with the soup.
Данное блюдо вы можете подавать как горячим, так и холодным – оно будет одинаково вкусным! При желании, вы можете украсить готовый суп свежей зеленью, например, укропом или петрушкой. Также к супу будет уместным подать ржаные хлебцы.