Wash the cucumber and remove the mica from the crab sticks. Select all the necessary products and place them conveniently on the work surface. Get a mat to roll the rolls.
Помойте огурец, очистите от слюды крабовые палочки. Отберите все нужные продукты и удобно разложите их на рабочей поверхности. Достаньте циновку, чтобы скручивать роллы.
Pass the rice through running water a couple of times until it runs clear. Cook rice according to package instructions.
Рис пропустите пару раз через проточную воду до тех пор, пока она не будет прозрачной. Отварите рис по инструкции на упаковке.
Cut the cucumber into small cubes.
Порежьте огурец небольшими брусочками.
Position the mat so that it curls upward. Place a layer of nori seaweed on the mat with the short side facing you. Measure about 10 centimeters from the edge of the sheet and lay out the rice, lightly compacting it with your fingers.
Расположите циновку так, чтобы она скручивалась вверх. Выложите на циновку пласт водорослей нори короткой стороной к себе. Отмерьте от края листа примерно 10 сантиметров и выкладывайте рис, слегка утрамбовывая его пальцами.
Unfold the nori sheet so that the rice is on the bottom, right on the mat.
Лист нори разверните так, чтобы рис оказался снизу, прямо на циновке.
Place avocado, cream cheese and crab sticks along the short edge of the nori sheet.
Вдоль короткого края листа нори разложите авокадо, сливочный сыр и крабовые палочки.
Gently begin to roll the mat together with the nori and rice. When rolling, press down the rice and form a square-shaped roll bar.
Бережно начните закручивать циновку вместе с нори и рисом. При закручивании придавливайте рис и формируйте брусок ролла квадратной формы.
Remove any uneven edges with a knife. If you want, you can decorate the roll with sesame seeds. Wet a knife with water and cut the roll into portions. Ready!
Удалите ножом неровные края. Если хотите, можете украсить ролл кунжутом. Намочите нож водой и порежьте ролл на порционные дольки. Готово!
To make it more impressive, serve the rolls on a wooden board. To enhance the taste of the dish, accompany it with wasabi, ginger and soy sauce. Traditionally, rolls are eaten using wooden or metal sticks. Bon appetit!
Для эффектности подавайте роллы на деревянной доске. Чтобы усилить вкус блюда, сопроводите его васаби, имбирем и соевым соусом. По традиции, роллы едят используя деревянные или металлические палочки. Приятного аппетита!