Prepare all the necessary ingredients. Rinse the cucumbers well under running water and dry. It is advisable to soak the cucumbers in ice water for 2-3 hours or overnight, this will make them even crispier.
Приготовьте все необходимые ингредиенты. Хорошо промойте огурцы под проточной водой, обсушите. Огурцы желательно замочить в ледяной воде на 2-3 часа или на ночь, так они буду еще более хрустящими.
Sterilize the jars in any convenient way - steam, microwave or oven for 15 minutes, boil the lids to screw them on.
Стерилизуйте банки любым удобным способом – на пару, в микроволновке или духовке в течение 15 минут, прокипятите крышки для закрутки.
Pack the cucumbers into a 0.95 liter jar so that they lie tightly together.
Утрамбуйте огурцы в банку емкостью 0,95 литра так, чтобы они лежали плотно друг к другу.
Add peeled garlic cloves and washed dill to the cucumbers.
К огурцам добавьте очищенные зубчики чеснока и вымытый укроп.
Pour approximately 0.5 liters of water into a saucepan, add salt, pepper, horseradish and bay leaf. Bring to a boil.
Примерно 0,5 литра воды налейте в сотейник, добавьте соль, перец, хрен и лавровый лист. Доведите до кипения.
Pour the boiled brine over the cucumbers, screw on the lid and turn it over, cover with a warm towel. When the twist has cooled, store it in a cool, dark place.
Залейте кипяченым рассолом огурцы, закрутите крышку и переверните, накройте теплым полотенцем. Когда закрутка остынет, перенесите ее храниться в темное прохладное место.