Rinse and peel the vegetables thoroughly. Remove all seeds from sweet peppers - they will taste bitter in the finished dish. Prepare and sterilize glass jars and lids.
Тщательно промойте и почистите овощи. У сладкого перца удалите все семечки - в готовом блюде они горчат. Подготовьте и простерилизуйте стеклянные банки и крышки к ним.
Cut the eggplants and carrots into cubes.
Нарежьте кубиками баклажаны и морковь.
Place the chopped eggplants in a deep plate or baking dish, salt well and cover with water. Leave for 30 minutes until the bitterness goes away. After this, rinse the vegetables again and dry with a towel.
Переложите нарезанные баклажаны в глубокую тарелку или форму для запекания, хорошо посолите и залейте водой. Оставьте на 30 минут, чтобы ушла горечь. После этого еще раз промойте овощи и просушите полотенцем.
Grind the sweet pepper and finely chop the hot one.
Измельчите сладкий перец и мелко нарежьте острый.
Cut the tomatoes into pieces - they should be smaller than eggplants, but larger than carrots. Finely chop the garlic with a sharp knife or pass it through a press.
Нарежьте помидоры на кусочки - они должны получиться меньше, чем у баклажанов, но крупнее, чем морковь. Мелко порубите чеснок острым ножом или пропустите его через пресс.
Chop the onion and place it in a saucepan. Don't forget to pour a little vegetable oil into it (about 2 tablespoons) before putting it on the fire.
Измельчите репчатый лук и переложите его в кастрюлю. Не забудьте налить в нее немного растительного масла (примерно 2 столовые ложки), прежде чем ставить на огонь.
Add eggplant, peppers, carrots and tomatoes to lightly fried onions. Simmer over low heat for 20-30 minutes, covering with a lid, until the vegetables are soft.
Добавьте к слегка обжаренному луку баклажаны, перцы, морковь и помидоры. Тушите на медленном огне 20-30 минут, закрыв крышкой, пока овощи не станут мягкими.
Add garlic and spices to the vegetables, stir and simmer for literally another 5 minutes.
Добавьте к овощам чеснок и специи, перемешайте и потушите еще буквально 5 минут.
Place the sauté into jars, cover with lids and keep in boiling water for 15 minutes to sterilize. Then wrap in a towel and let cool. The eggplant sauté is ready!
Разложите соте по банкам, накройте крышками и подержите в кипящей воде 15 минут - для стерилизации. Затем оберните в полотенце и дайте остыть. Соте из баклажанов готово!
This appetizer is good on its own, in combination with side dishes and meat. Before serving, transfer the sauté into small bowls and garnish with a sprig of herbs.
Такая закуска хороша сама по себе, в сочетании с гарнирами и мясом. Перед подачей переложите соте в небольшие плошки и украсьте веточкой зелени.