Prepare all the necessary ingredients. Wash the chicken, eggs, and vegetables and dry with a paper towel. Rinse the rice. Preheat the oven to 180⁰C.
Подготовьте все необходимые ингредиенты. Курицу, яйца, овощи помойте и просушите бумажным полотенцем. Рис промойте. Разогрейте духовку до 180⁰С.
Cook the rice according to the instructions on the package. Chop the onion and fry in a heated frying pan with vegetable oil. Set the onion aside; you will need it later.
Рис сварите, согласно инструкции на упаковке. Репчатый лук измельчите и обжарьте на разогретой сковороде с растительным маслом. Отложите лук в сторону, он понадобится позже.
Separate the whites from the yolks. Place the whites in one bowl, the yolks in another. Whisk the egg white until fluffy and add the finished rice to it. Stir.
Отделите белки от желтков. Белки положите в одну миску, желтки – в другую. Белок взбейте венчиком до пышности и добавьте к нему готовый рис. Перемешайте.
Boil the chicken fillet until done. Tear the finished fillet with a fork into fractions no more than 1 cm thick. Add the breast to the yolks. Stir. Salt and pepper to taste. Add the fried onions and stir again.
Куриное филе сварите до готовности. Порвите готовое филе вилкой на фракции толщиной не более 1 см. Добавьте грудку к желткам. Перемешайте. Посолите и поперчите по вкусу. Добавьте обжаренный лук и снова перемешайте.
Grease a baking dish with butter. Place half of the rice. Next, add a layer of meat filling. The next layer is rice. Sprinkle grated cheese on top.
Форму для запекания смажьте сливочным маслом. Выложите половину риса. Далее выложите слой мясной начинки. Следующий слой – рис. Сверху посыпьте все тертым сыром.
Place the casserole in the oven for 30 minutes at 180⁰C.
Отправьте запеканку в духовку на 30 минут при 180⁰С.
While the casserole is cooking, prepare the vegetable salad. Chop cucumbers, tomatoes and bell peppers as desired and season with mayonnaise or vegetable oil. Salt and pepper to taste.
Пока запеканка готовится, приготовьте салат из овощей. Огурцы, помидоры и болгарский перец нарежьте произвольно и заправьте майонезом или растительным маслом. Посолите и поперчите по вкусу.
Cut the finished casserole into portions. Serve warm with vegetable salad.
Готовую запеканку нарежьте на порционные кусочки. Подавайте теплой вместе с овощным салатом.
Garnish the dish with fresh finely chopped herbs.
Украсьте блюдо свежей мелко нарубленной зеленью.