Remove dirt and debris from the mussels and rinse them with cold water. If you are using mussels with two flaps, remove one flap from each mussel. Peel the onions. Preheat oven to 200°C.
Удалите из мидий загрязнения и мусор и промойте их холодной водой. Если вы используйте мидии с двумя створками, то отделите у каждой мидии по одной створке. Очистите репчатый лук. Разогрейте духовку до 200 °С.
Separate mussels from shells.
Отделите мидий от раковин.
Finely chop the onion.
Мелко нарежьте репчатый лук.
Break the Dorblu cheese or cut it into small pieces.
Сыр дорблю поломайте или нарежьте на мелкие кусочки.
Heat a frying pan and grease with vegetable oil. Fry the onions over medium heat until golden and translucent.
Разогрейте сковороду и смажьте растительным маслом. Обжарьте репчатый лук на среднем огне до золотистого цвета и прозрачности.
Pour cream into the pan and add Dorblu cheese. Simmer the sauce until the cheese is completely dissolved.
Влейте в сковороду сливки и добавьте сыр дорблю. Тушите соус до полного растворения сыра.
Place the mussels in the sauce and let them soak for 2 minutes.
Выложите мидии в соус и дайте им пропитаться в течение 2 минут.
Divide the mussels among the shells, place them in a baking dish and pour the sauce over them.
Разложите мидий по раковинам, выложите их в форму для запекания и полейте соусом.
Place the mussels in the oven to bake for 5-7 minutes until golden brown.
Отправьте мидии в духовку запекаться на 5-7 минут до румяной корочки.
Place the finished mussels on a plate and garnish with fresh spinach leaves. Bon appetit.
Готовые мидии выложите на тарелку и украсьте листьями свежего шпината. Приятного аппетита.