Remove dirt and debris from the mussels and rinse them with cold water. If you are using mussels with two flaps, remove one flap from each mussel. Wash the tomato. Peel half an onion and a clove of garlic. Preheat oven to 200°C
Удалите из мидий загрязнения и мусор и промойте их холодной водой. Если вы используйте мидии с двумя створками, то отделите у каждой мидии по одной створке. Помойте помидор. Почистите половинку репчатого лука и зубчик чеснока. Разогрейте духовку до 200 °С
Separate the mussels from the shells and chop finely.
Отделите мидий от раковин и мелко нарежьте.
Finely chop the onion.
Мелко нарежьте репчатый лук.
Cut the tomato into small cubes.
Помидор нарежьте мелкими кубиками.
Finely chop the basil and garlic clove.
Мелко порубите базилик и зубчик чеснока.
Heat a frying pan and pour in vegetable oil. Fry onions over medium heat for 5 minutes.
Разогрейте сковороду и полейте растительным маслом. Обжарьте репчатый лук на среднем огне в течение 5 минут.
Add tomatoes, garlic and basil. Mix everything and simmer for another 5 minutes.
Добавьте помидоры, чеснок и базилик. Все перемешайте и тушите еще 5 минут.
Add tomato paste, dry herbs and sugar to the filling. Season with salt and pepper to your taste.
Добавьте в начинку томатную пасту, сухие травы и сахар. Посолите и поперчите по своему вкусу.
Mix vegetables and finely chopped mussels. Place the resulting filling among the shells.
Смешайте овощи и мелко нарезанные мидии. Получившуюся начинку разложите по раковинам.
Place the mussels in the oven to bake for 5-7 minutes.
Отправьте мидии в духовку запекаться на 5-7 минут.
Place the finished mussels on a plate and add fresh spinach or basil leaves.
Готовые мидии выложите на тарелку и листьями свежего шпината или базилика.
Garnish the dish with lime slices.
Украсьте блюдо ломтиками лайма.