Remove the veins from the chicken liver, rinse with cold water and pat dry. Peel the onions and garlic cloves. Rinse the rice with cold water. Drain liquid from canned peas.
Очистите куриную печень от жилок, промойте холодной водой и обсушите. Репчатый лук и зубчики чеснока очистите. Рис промойте холодной водой. С консервированного горошка слейте жидкость.
Cut the chicken liver into small pieces.
Куриную печень нарежьте небольшими кусочками.
Cut the onions into thin feathers or half rings.
Репчатый лук нарежьте тонкими перышками или полукольцами.
Chop the garlic with a knife or squeeze through a press.
Чеснок измельчите ножом или выдавите через пресс.
Heat vegetable oil in a frying pan or ladle with a thick bottom. Place chicken liver in it.
Разогрейте растительное масло в сковороде или ковшике с толстым дном. Выложите в него куриную печень.
Fry the liver for 5 minutes over medium heat. Salt and pepper it.
Обжарьте печень в течение 5 минут на среднем огне. Посолите ее и поперчите.
Add the onion and fry for another 3 minutes until the onion softens.
Добавьте репчатый лук и обжарьте еще 3 минуты, чтобы лук стал мягким.
Add garlic and stir.
Добавьте чеснок и перемешайте.
Add rice and green peas to the liver and onions. Pour in one and a half glasses of water, add a little salt and bring to a boil.
Добавьте к печени и луку рис и зеленый горошек. Влейте полтора стакана воды, немного посолите ее и доведите до кипения.
Cover the dish with a lid and simmer over low heat for about 10-15 minutes until the rice is cooked and the water is completely absorbed. Remove the dish from the heat and stir. You can serve.
Накройте блюдо крышкой и тушите на медленном огне примерно 10-15 минут до готовности риса и полного впитывания воды. Снимите блюдо с огня и перемешайте. Можно подавать.
Rice with chicken liver and green peas is ready. Bon appetit.
Рис с куриной печенью и зеленым горошком готов. Приятного аппетита.
Add finely chopped pickled cucumbers to the dish. Garnish the dish with cilantro sprigs.
Добавьте в блюдо мелко нарезанные маринованные огурчики. Украсьте блюдо веточками кинзы.