Prepare all the necessary ingredients. Wash the fish, remove scales and bones if necessary. Preheat the oven to 180⁰C.
Подготовьте все необходимые ингредиенты. Рыбу помойте, при необходимости очистите от чешуи и костей. Разогрейте духовку до 180⁰С.
Remove the zest from half an orange. Chop the parsley finely. Prepare the breading for the cod: in a bowl, mix breadcrumbs, salt, pepper, orange zest, and parsley.
С половинки апельсина снимите цедру. Петрушку порубите мелко. Приготовьте панировку для трески: в миске смешайте панировочные сухари, соль, перец, апельсиновую цедру, петрушку.
Cut the cod fillet into portions. Roll the fillet in breading. Grease a baking dish with vegetable oil. Place the fish in the mold. Sprinkle the remaining breading on top.
Филе трески нарежьте на порционные кусочки. Обваляйте филе в панировке. Форму для запекания смажьте растительным маслом. Выложите рыбу в форму. Сверху посыпьте остатками панировки.
Bake the cod in the oven until done, about 15-20 minutes.
Запекайте треску в духовке до готовности около 15-20 минут.
Garnish the cod with orange slices and parsley sprigs.
Украсьте треску дольками апельсина и веточками петрушки.