Remove the lamb from the freezer in advance so that it has time to defrost. Rinse the vegetables and herbs thoroughly. Conveniently place other necessary ingredients for the dish on the table.
Заранее достаньте из морозильной камеры баранину, чтобы она успела разморозиться. Тщательно промойте овощи с зеленью. Удобно разложите на столе другие необходимые продукты для блюда.
Since lamb takes a long time to cook - about 80-90 minutes - start cooking it at the very beginning. Place the meat in a deep pan, pour water into it and place on medium heat, remembering to remove any foam that appears.
Поскольку баранина варится долго — примерно 80-90 минут — приступайте к ее варке в самом начале. Положите мясо в глубокую кастрюлю, налейте в нее воды и поставьте на средний огонь, не забывая убирать появляющуюся пену.
Rinse the pearl barley and pour boiling water over it, let it brew and steam - this will greatly reduce its cooking time. Cut the onions into half rings, chop the garlic and herbs - it’s best to take dill, parsley or cilantro.
Промойте перловку и залейте кипятком, дайте настояться и пропариться — это намного сократит ей время варки. Луковицы настрогайте полукольцами, порубите чеснок и зелень — лучше всего взять укроп, петрушку или кинзу.
Place the chopped onion in a frying pan, add vegetable oil and fry until slightly golden brown. Then add tomato paste and garlic to the onion - cover it all and bring it to the consistency of a thick sauce.
Измельченный лук выложите на сковороду, добавьте к нему растительное масло и прожарьте до слегка золотистого оттенка. Затем положите к луку томатной пасты, чеснока — все это накройте крышкой и доведите до консистенции густого соуса.
Cool the finished lamb and cut into small pieces. Add steamed pearl barley and onion mixture to the broth and leave to simmer for 20 minutes. Then add chopped meat, fresh herbs to the soup, season with salt, ground black pepper and spices. Leave everything on the fire for another 10-15 minutes.
Готовую баранину остудите и нарежьте мелкими кусочками. В бульон добавьте пропаренную перловку и луковую смесь, оставьте вариться на 20 минут. Затем выложите в суп нарезанное мясо, свежую зелень, приправьте солью, черным молотым перцем и специями. Оставьте все на огне еще на 10-15 минут.
When the soup is ready, pour it into bowls. Before serving, add pieces of chili pepper and herbs on top for beauty. Season with sour cream and serve with fresh bread or pita bread. Bon appetit!
Когда суп будет готов, разлейте его по тарелкам. Перед подачей для красоты добавьте сверху кусочки перца чили и зелень. Приправьте сметаной и подавайте со свежим хлебом или лавашем. Приятного аппетита!