Thaw the meat, wash the vegetables. Peel the carrots and onions.
Разморозьте мясо, помойте овощи. Очистите морковь и лук.
Peel and cut the potatoes into cubes.
Почистите и нарежьте картофель кубиками.
Cut the smoked and boiled sausage into strips.
Нарежьте копченую и вареную колбасу соломкой.
Cut the pickled cucumbers into strips.
Соленые огурцы нарежьте соломкой.
Grate the carrots on a coarse grater.
Натрите морковь на крупной терке.
Pour water into a saucepan and place the meat and whole onion in it. Let the broth simmer over low heat. Skim off the foam periodically.
Налейте в кастрюлю воду и опустите в нее мясо и целую луковицу. Поставьте бульон вариться на медленном огне. Периодически снимайте пенку.
Heat a frying pan with sunflower oil and fry the carrots and sausages.
Разогрейте сковороду с подсолнечным маслом и обжарьте морковь и колбасы.
Add pickles and tomato paste. Stir.
Добавьте соленые огурцы и томатную пасту. Перемешайте.
Remove the cooked meat and onion from the broth. Cut the meat into pieces.
Достаньте из бульона готовое отварное мясо и луковицу. Нарежьте мясо на кусочки.
Simmer the potatoes in the beef broth.
Отправьте картофель вариться в говяжий бульон.
When the potatoes are half cooked, add the overcooked potatoes and beef to the soup.
Когда картофель дойдет до полуготовности, добавьте в суп пережарку и говядину.
Add spices to the hodgepodge to suit your taste and cook it for a couple more minutes, then remove the soup from the heat.
Добавьте в солянку специи по вашему вкусу и варите ее еще пару минут, затем снимите суп с огня.
Serve the solyanka by adding a slice of lemon and fresh herbs.
Подайте солянку, добавив в нее дольку лимона и свежую зелень.
When serving, add a spoonful of sour cream to the hodgepodge. Serve Borodino bread with the soup.
Добавьте при подаче в солянку ложку сметаны. Подайте к супу бородинский хлеб.