Prepare defrosted lamb in advance, wash vegetables and herbs, and prepare other foods on the table for convenience.
Заранее подготовьте размороженную баранину, помойте овощи и зелень, подготовьте остальные продукты на столе, для удобства.
Place the lamb in a saucepan, add boiled water, cook over medium heat, skimming off the foam. Lightly salt the water and start cooking at the very beginning of cooking, since the lamb will take at least 80-90 minutes to cook until done.
Баранину выложите в кастрюлю, залейте кипяченой водой, варите на среднем огне, снимая пену. Слегка подсолите воду, начните варку в самом начале приготовления, так как баранина до готовности варится не менее 80-90мин.
Cut the onion into half rings, chop the garlic and fresh herbs. Dill, parsley or cilantro are great.
Репчатый лук нарежьте полукольцами, измельчите чеснок и свежую зелень. Отлично подойдут укроп, петрушка или кинза.
Place the chopped onion in a frying pan with vegetable oil and fry until light golden brown. Add tomato paste and garlic to the onion and simmer under the lid until it becomes a thick sauce.
Нарезанный лук отправьте на сковородку с добавлением растительного масла, обжаривайте до легкого золотистого цвета. Добавьте к луку томатную пасту, чеснок и томите под крышкой, до состояния густого соуса.
Cool the finished lamb and cut into small pieces. Add rice and onion mixture to the broth and leave to simmer for 10 minutes.
Готовую баранину остудите и нарежьте мелкими кусочками. В бульон добавьте рис и луковую смесь, оставьте вариться на 10 минут.
Cool the finished lamb and cut into small pieces. Add chopped meat, rice and onion mixture, herbs, salt and spices to the broth. Season with ground black pepper. Leave to cook until tender, another 10–15 minutes.
Готовую баранину остудите и нарежьте мелкими кусочками. В бульон добавьте измельченное мясо, рис и луковую смесь, зелень, соль и специи. Приправьте молотым черным перцем. Оставьте вариться до готовности, еще на 10–15 минут.
Pour the finished soup into deep bowls for serving. Garnish with fresh herbs and serve with sour cream, fresh bread or pita bread. Bon appetit!
Готовый суп разлейте в глубокие тарелки для подачи. Украсьте свежей зеленью, и подавайте со сметаной, свежим хлебом или лавашем. Приятного аппетита!