Recipes / Cabbage solyanka with sausages Солянка из капусты с сосисками
The first mention of solyanka as a second dish dates back to the 18th century. Then solyanka was a hot dish of cabbage, cucumbers, meat, poultry and mushrooms. Acidity was added to the dish with the help of brine or vinegar, which is where the name “solyanka” came from. Only later, in the mid-19th century, solyanka acquired the status of a first course. In this recipe, we suggest you prepare solyanka from cabbage with sausages - a tasty, aromatic and satisfying dish. You will spend no more than 60 minutes preparing it. Sausages go well with cabbage, and tomato paste and spices add spiciness to the dish.
Первое упоминание солянки как второго блюда относится к XVIII веку. Тогда это было горячее блюдо из капусты, огурцов, мяса, птицы и грибов. Кислоту блюду придавали рассолом или уксусом, отсюда и название «солянка». Позже, во второй половине XIX века, солянка приобрела статус первого блюда. В этом рецепте предлагаем приготовить солянку из капусты с сосисками — вкусное, ароматное и сытное блюдо. На его приготовление уйдет не более 60 минут. Сосиски прекрасно сочетаются с капустой, а остроту блюду придают томатная паста и специи.
Steps / Шаги:
Wash the vegetables. Peel the carrots and onions.
Помойте овощи. Почистите морковь и репчатый лук.
Grate the carrots on a coarse grater.
Натрите морковь на крупной терке.
Chop the onions and cucumbers
Нарежьте лук и огурцы
Clean the sausages and cut into cubes.
Очистите сосиски и нарежьте кубиками.
Heat a frying pan with a small amount of vegetable oil and fry the onions and carrots for 5-7 minutes.
Разогрейте сковороду с небольшим количеством растительного масла и обжарьте лук с морковью в течении 5-7 минут.
When the onion turns golden, add the cabbage and stir. Next add chopped cucumbers and tomato paste. Stir.
Когда лук станет золотистого цвета добавьте капусту, перемешайте. Следом добавьте нарезанные огурцы и томатную пасту. Перемешайте.
Once the vegetables are half cooked and reduced in volume, add the sausages. Stir. Simmer for 20 minutes until done. Salt and pepper to taste.
Как только овощи станут наполовину готовы и уменьшатся в объеме, добавьте сосиски. Перемешайте. Тушите 20 минут до готовности. Посолите и поперчите по вкусу.
Add butter, cover and cook until butter is completely melted.
Добавьте сливочное масло, накройте крышкой и готовьте до полного расплавления сливочного масла.
Cabbage solyanka with sausages is ready.
Солянка из капусты с сосисками готова.
Decorate the solyanka with herbs and fresh tomatoes. Serve it with rye or Borodino bread.
Украсьте солянку зеленью и свежими томатами. Подайте к ней ржаной или бородинский хлеб.