Solyanka is a hot dish made from cabbage with the addition of mushrooms, potatoes, meat, poultry and even fish. For example, in the 1822 dictionary the definition of Solyanka is: “Solyanka, after all, Selyanka is a dish seasoned with sauerkraut, fish and beef, ham, vinegar and pepper.” Vegetable Solyanka is hearty second a dish that is perfect for Lent.
Солянка — горячее блюдо, основой которого служит квашеная капуста, дополняемая грибами, картофелем, мясом, птицей и даже рыбой. Например, в словаре 1822 года так объясняется название: «Солянка, постоже, Селянка — кушанье, приправленное квашеною капустой, рыбой и говядиной, ветчиной, уксусом и перцем». Овощная солянка — сытное второе блюдо, которое особенно хорошо подходит на пост.
Steps / Шаги:
Wash the vegetables. Peel the carrots, garlic, onions and mushrooms. Shred the cabbage.
Помойте овощи. Почистите морковь, чеснок, репчатый лук и грибы. Нашинкуйте капусту.
Grate the carrots on a coarse grater.
Натрите морковь на крупной терке.
Chop the onion.
Нарежьте лук.
Remove the seeds from the bell pepper and cut it into strips.
Удалите семечки из болгарского перца и нарежьте его соломкой.
Heat a frying pan with vegetable oil. Fry the cabbage over high heat for several minutes. Then turn down the heat.
Разогрейте сковороду с растительным маслом. Обжарьте капусту на сильном огне несколько минут. Затем убавьте огонь.
Add peppers, carrots and onions to the cabbage.
Добавьте к капусте перец, морковь и лук.
Cut the mushrooms into medium pieces, finely chop the garlic. Fry the mushrooms and garlic in a separate pan.
Нарежьте грибы средними кусочками, чеснок мелко порубите. Обжарьте грибы и чеснок на отдельной сковороде.
Add mushrooms to remaining vegetables. Stir, salt and pepper to taste. Simmer for 10-15 minutes with the lid closed.
Добавьте грибы к остальным овощам. Перемешайте, посолите и поперчите по вкусу. Тушите 10-15 минут под закрытой крышкой.
Remove the lid, add tomato paste, stir and simmer for a few more minutes.
Снимите крышку, добавьте томатную пасту, перемешайте и потушите еще несколько минут.
Serve vegetable hodgepodge, garnished with herbs.
Подайте овощную солянку, украсив зеленью.
Serve vegetable solyanka with garlic dumplings and fresh tomatoes.
Подайте овощную солянку с чесночными пампушками и свежими томатами.