Prepare carefully for cooking: soften the butter (just keep it at room temperature), wash the cherries, buy a sponge cake as a base for the dish, or prepare a sponge cake yourself.
Тщательно подготовьтесь к готовке: размягчите масло (просто подержите его при комнатной температуре), вымойте вишню, купите бисквит как основу блюда или приготовьте бисквит самостоятельно.
Melt the sugar in a saucepan.
Растопите сахар в сотейнике.
Add butter to melted sugar and stir.
Сливочное масло добавьте к растопленному сахару и перемешайте.
Add blueberries to the caramel and cook for 8 minutes until everything thickens. After this, remove from heat and leave to cool.
В карамель добавьте голубику и варите минут 8, пока все не загустее. После этого снимите с огня и оставьте остужаться.
Mix mascarpone cheese and sour cream in a deep bowl while cherry jam cools.
Смешайте в глубокой миске сыр маскарпоне и сметану, пока остужается вишневое варенье.
Beat the mixture thoroughly, achieving homogeneity to form a thick cheese cream.
Смесь взбейте тщательно, добиваясь однородности, чтобы получился густой сырный крем.
Combine blueberry jam with cheese cream and mix everything thoroughly.
Соедините варенье из голубики с сырным кремом и тщательно все перемешайте.
Cut the biscuit into three equal parts. Lubricate two of them with cream.
Бисквит разрезаем на три одинаковые части. Две из них смажьте кремом.
Place the cakes on top of each other and leave the ungreased cake on top.
Коржи положите друг на друга и сверху оставьте несмазанный корж.
Now cut the “cake” into squares. Pierce each one with a skewer, decorate with berries and sprinkle with powder. Bon appetit!
Теперь разрезаем «торт» на квадратики. Каждый проткните шпажкой, украсьте ягодами и посыпьте пудрой. Приятного аппетита!
Dip the canapes into melted chocolate and place in the refrigerator until the chocolate hardens. Before serving, you can sprinkle the dessert with coconut or chopped nuts.
Канапе окуните в растопленный шоколад, уберите в холодильник, чтобы шоколад застыл. Перед подачей можно посыпать десерт кокосовой стружкой или измельченными орешками.