Prepare all the necessary ingredients. Wash the eggs and bananas. Preheat the oven to 180–200 ⁰C.
Подготовьте все необходимые ингредиенты. Яйца и бананы помойте. Разогрейте духовку до 180–200 ⁰С.
Grate the butter on a coarse grater. Place in a deep bowl.
Масло натрите на крупной терке. Выложите в глубокую миску.
Separate the whites from the yolks. Place the whites in one bowl, the yolks in another.
Отделите белки от желтков. Белки положите в одну миску, желтки – в другую.
Add flour, baking powder, sugar, salt to the butter. Stir until smooth. Add the yolks and knead the dough.
К маслу добавьте муку, разрыхлитель, сахар, соль. Перемешайте до однородной структуры. Добавьте желтки и замесите тесто.
Cut the bananas into 5 mm thick slices.
Бананы нарежьте кружочками толщиной 5 мм.
Roll out the chilled dough and place in a baking dish, forming the bottom and sides.
Охлажденное тесто раскатайте и выложите в форму для запекания, сформировав дно и бортики.
Place bananas on the dough.
На тесто выложите бананы.
Add sour cream on top and place in the oven to bake for 20 minutes.
Сверху добавьте сметану, поставьте в духовку на 20 минут выпекаться.
Meanwhile, prepare the protein cream. To do this, add powdered sugar to the whites, beat everything together with a mixer until smooth and fluffy.
Тем временем приготовьте белковый крем. Для этого добавьте к белкам сахарную пудру, взбейте все вместе миксером до однородности и пышности.
Remove the pie from the oven, spread the protein cream over the sour cream. Place the pie back in the oven for another 5 minutes, increasing the temperature to 200 ⁰C.
Пирог достаньте из духовки, поверх сметаны распределите белковый крем. Поставьте пирог обратно в духовуку еще на 5 минут, увеличив темературу до 200 ⁰С.
Remove the finished pie from the oven, remove it from the mold and put it in a cool place.
Достаньте готовый пирог из духовки, извлеките из формы и уберите в холодное место.
Serve the pie cold, cut into portions.
Подавайте пирог холодным, нарезав на порционные кусочки.
Decorate the pie with mint and sprinkle with cinnamon.
Украсьте пирог мятой и посыпьте корицей.