Prepare all the necessary products, wash the vegetables and herbs. Sterilize the jars.
Подготовьте все необходимые продукты, промойте овощи и зелень. Простерилизуйте банки.
Chop the garlic and fry in vegetable oil directly in the pan.
Нарежьте чеснок и обжарьте на растительном масле прямо в кастрюле.
Add sliced pepper to the garlic. Ginger and chili also need to be chopped and added to the pan. Simmer for 30 minutes.
Добавьте к чесноку перец, нарезанный на ломтики. Имбирь и чили также нужно нарежьте и добавьте в кастрюлю. Томите минут 30.
After this, add chopped parsley to the adjika and stir.
После этого в аджику добавьте измельченную петрушку и перемешайте.
Grind the resulting mixture in a blender, add vinegar and roll it into a jar.
Получившуюся смесь измельчите в блендере, добавьте уксус и закатайте в банку.
Serve adjika with khinkali, satsivi, Racha ham and other dishes of Georgian and Abkhaz cuisine.
Подавайте аджику с хинкалями, сациви, рачинской ветчиной и другими блюдами грузинской и абхазской кухни.