Wash and peel the potatoes, prepare the rest of the ingredients on the table for easy preparation.
Помойте и очистите картофель, подготовьте остальные продукты на столе для удобства приготовления.
Boil the potatoes in lightly salted water.
Отварите картофель в слегка подсоленной воде.
Mash the potatoes until pureed, without lumps, do not leave a lot of water in the potatoes so that the base of the cutlets does not spread. Add butter and eggs to potatoes.
Разомните картофель до состояния пюре, без комочков, не оставляйте много воды в картофеле, чтобы основа котлет не растекалась. Добавьте к картошке сливочное масло и яйца.
Add flour, salt, pepper to the potato dough and mix thoroughly until smooth.
Добавьте к картофельному тесту муку, соль, перец и тщательно перемешайте до однородной консистенции.
Form the resulting dough into medium-sized cutlets. Place the cutlets in a heated frying pan with vegetable oil and fry on each side until golden brown.
Из получившегося теста сформируйте котлеты средних размеров. Отправьте котлеты на разогретую сковороду с добавлением растительного масла и обжаривайте с каждой стороны до золотистой корочки.
Transfer the finished cutlets, without excess oil, to serving plates.
Готовые котлеты, без излишков масла, переложите на тарелки для подачи.
Garnish the cutlet serving with cherry tomato slices and fresh herbs such as lettuce, spinach, dill or basil. Bon appetit!
Украсьте подачу котлет дольками помидор черри и свежей зеленью, например листьями салата, шпинатом, укропом или базиликом. Приятного аппетита!