Wash the potatoes and dry with a paper towel. Prepare 1 kg of salt for baking.
Картофель помойте и просушите бумажным полотенцем. Подготовьте 1 кг соли для запекания.
Pour salt into the bottom of the baking sheet and distribute it evenly over the entire surface, creating a “salt cushion”. Place potatoes on salt. Space the potato tubers away from each other. Place in the oven for 35-40 minutes.
На дно противня насыпьте соль и равномерно распределите ее по всей поверхности, создавая «солевую подушку». Картофель положите на соль. Распределите картофельные клубни подальше друг от друга. Отправьте в духовку на 35-40 минут.
Check potatoes for doneness with a toothpick. If it becomes soft, remove it from the oven. Let cool completely. Peel off the skin.
Проверьте картофель на готовность при помощи зубочистки. Если он стал мягкими, то вынимайте его из духовки. Дайте полностью остыть. Очистите от кожуры.
Place baked potato tubers on a serving plate. Garnish with a generous dollop of sour cream and finely chopped herbs.
Клубни запеченного картофеля выложите на сервировочную тарелку. Украсьте ложкой щедрой ложки сметаны и мелко нарубленной зеленью.
Serve the dish with sauerkraut and rye bread croutons.
Подавайте блюдо вместе с квашеной капустой и гренками из ржаного хлеба.