Wash the apples, place on the work table all the ingredients needed for cooking in the required quantities.
Вымойте яблоки, выложите на рабочий стол все необходимые для готовки продукты в нужном количестве.
Grate the apples on a coarse grater and squeeze out excess moisture.
Натрите яблоки на крупной терке и отожмите лишнюю влагу.
Pour kefir into a deep bowl, beat in an egg, mix with salt, soda, sugar and mix thoroughly.
В глубокую миску вылейте кефир, вбейте яйцо, смешайте с солью, содой, сахаром и тщательно перемешайте.
Sift the flour well, add 200 ml of it to the mixture, add another 50 ml if the dough turns out liquid. It should be like thick sour cream.
Хорошо просейте муку, 200 мл ее всыпьте в смесь, добавьте еще 50 мл, если тесто получилось жидким. Оно должно быть как густая сметана.
The mixture should be homogeneous and without lumps. To do this, stir the dough vigorously.
Смесь должна быть однородной и без комочкой. Для этого усердно мешайте тесто.
Add the grated apple to the dough and mix the dough again.
Добавьте в тесто натертое яблоко, перемешайте тесто еще раз.
Heat a frying pan well with vegetable oil over medium heat. Place a tablespoon of the dough onto the heated frying pan and leave the pancakes to bake for 1-2 minutes.
Хорошо прогрейте сковороду с растительным маслом на среднем огне. Выложите тесто на разогретую сковороду столовой ложкой и оставьте оладьи выпекаться на 1–2 минуты.
When the top of the dough begins to set, turn the pancakes over and bake them for another 1-2 minutes.
Когда сверху тесто начнет схватываться, переверните оладьи и выпекайте их еще 1–2 минуты.
Sprinkle the pancakes with powdered sugar and serve. Bon appetit!
Посыпьте оладьи сахарной пудрой и подавайте к столу. Приятного аппетита!