Place all ingredients on the table for convenience. Wash the vegetables thoroughly. Peel the garlic, carrots and eggplant.
Выложите все ингредиенты на стол для удобства. Хорошенько помойте овощи. Почистите чеснок, морковь и баклажан.
Cut the eggplant into strips.
Нарежьте баклажан соломкой.
Fry the eggplants in a small amount of vegetable oil, stirring, for 5-7 minutes.
Обжарьте баклажаны в небольшом количестве растительного масла, помешивая, 5–7 минут.
Grate the carrots on a coarse grater. Cut the pepper into thin strips and chop the garlic. Place the ingredients in a sterilized jar in layers in the following sequence: eggplant, pepper, carrots, garlic, spices. Add salt, seasoning, ground black pepper and vinegar to the ingredients.
Морковь потрите на крупной терке. Перец нарежьте тонкой соломкой, а чеснок – измельчите. Уложите ингредиенты в простерилизованную банку слоями в следующей последовательности: баклажаны, перец, морковь, чеснок, специи. Добавьте к ингредиентам соль, приправу, черный молотый перец и уксус.
Cover the jar with a lid and place in a saucepan with warm water. Sterilize the jar along with the salad for 30 minutes, then roll up the container and leave it for a day to allow the salad to infuse.
Накройте банку крышкой и поставьте в кастрюлю с теплой водой. Стерилизуйте банку вместе с салатом в течение 30 минут, а затем закатайте тару и оставьте ее на сутки, чтобы салат настоялся.
Before serving, sprinkle the dish with sesame seeds, this will make it look even more colorful.
Перед подачей посыпьте блюдо кунжутом, так оно будет выглядеть еще колоритнее.