Prepare all the necessary products and a work surface. Rinse vegetables and herbs.
Подготовьте все необходимые продукты и рабочую поверхность. Промойте овощи и зелень.
Place the heads of garlic and chili peppers in a blender bowl.
Головки чеснока и перец чили отправьте в чашу блендера.
Cut off the stems of the greens and place them in the bowl with the vegetables. Add some boiled water to the blender.
Отрежьте ножки у зелени и отправьте ее в чашу к овощам. Добавьте в блендер немного кипяченой воды.
Beat the mixture well, add salt and pepper to taste.
Хорошо взбейте смесь, добавьте соль и перец по вкусу.
Transfer the resulting adjika into a jar and roll up the lid. Banks must be sterilized in advance. Store Abkhazian adjika in a cool place.
Переложите полученную аджику в банку и закатайте крышкой. Банки нужно заранее простерилизовать. Храните абхазскую аджику в прохладном месте.
Adjika is not only a good spice, but also a hot sauce suitable for many types of dishes. In Abkhazia, it is eaten with boiled meat, cheese, vegetables, and added to sauces and beans. Serve it with soup, dumplings or shish kebab. We assure you that your guests will be delighted!
Аджика – это не только хорошая специя, но и острый соус, подходящий ко многим видам блюд. В Абхазии ее едят с отварным мясом, сыром, овощами, добавляют в соусы и бобы. Подавайте ее с супом, пельменями или шашлыком. Уверяем, гости будут в восторге!