Prepare all the necessary products and a work surface. Wash the vegetables and herbs, peel the garlic.
Подготовьте все необходимые продукты и рабочую поверхность. Промойте овощи и зелень, очистите чеснок.
Finely chop the garlic, basil and parsley.
Мелко нарежьте чеснок, базилик и петрушку.
Chop the tomatoes and both types of peppers. Transfer the vegetables to the pan.
Порежьте помидоры и оба вида перца. Переложите овощи в кастрюлю.
Cook the ingredients, stirring occasionally, over low heat for 30 minutes, then puree the vegetables with an immersion blender until smooth. Add chopped garlic and herbs to the pan, salt and pepper to taste. Cook adjika for another 30 minutes.
Варите ингредиенты, помешивая, на медленном огне 30 минут, а затем измельчите овощи погружным блендером до однородности. Добавьте в кастрюлю порубленный чеснок и зелень, соль и перец по вкусу. Варите аджику еще 30 минут.
Transfer the resulting adjika into a jar and roll up the lid. Banks must be sterilized in advance. Store adjika in a cool place.
Переложите полученную аджику в банку и закатайте крышкой. Банки нужно заранее простерилизовать. Храните аджику в прохладном месте.
Serve this spicy seasoning in a separate gravy boat with meat dishes and vegetables, soup or dumplings. Adjika is also very good with black bread.
Подайте эту острую приправу в отдельном соуснике с мясными блюдами и овощами, супом или пельменями. Также аджика очень хороша с черным хлебом.