Prepare all ingredients. Remove the core from the sweet pepper. Peel the carrots and apples. Wash the tomatoes and hot peppers and remove their stems. Rinse the cilantro and dry with a paper towel.
Подготовьте все ингредиенты. Удалите сердцевину у сладкого перца. Морковь и яблоки почистите. Помидоры и острый перец помойте и удалите у них плодоножки. Кинзу ополосните и просушите с помощью бумажного полотенца.
Peel the peppers. To do this, dip it in boiling water for 1 minute and then transfer it to ice water. You will see how the skin begins to peel off on its own. Cut the pepper into small pieces.
Очистите перец от кожицы. Для этого опустите его на 1 минуту в кипяток, а затем переложите в ледяную воду. Вы увидите, как кожица сама начнет слезать. Порежьте перец на небольшие кусочки.
Peel the tomatoes in the same way. Cut them into slices.
Почистите от кожицы таким же образом помидоры. Порежьте их дольками.
Cut the apples into slices.
Порежьте яблоки дольками.
Cut the carrots into small cubes.
Морковь порежьте небольшими кубиками.
Coarsely chop the garlic.
Чеснок крупно порубите.
Cut the hot pepper into arbitrary pieces.
Острый перец порежьте произвольными кусочками.
Place all the vegetables in a saucepan with a thick bottom and fry in vegetable oil for 5-10 minutes. During the frying process, the vegetables will release juice. Simmer them over low heat.
Выложите все овощи в кастрюлю с толстым дном и обжарьте на растительном масле в течении 5-10 минут. В процессе жарки овощи дадут сок. Тушите их на небольшом огне.
Add salt, sugar and spices to vegetables. When almost all the liquid has evaporated, remove them from the heat.
Добавьте в овощи соль, сахар и специи. Когда выпарится практически вся жидкость, снимите их с огня.
Grind everything to a homogeneous thick mass using a blender or food processor.
Измельчите все до однородной густой массы при помощи блендера или комбайна.
Add chopped cilantro to adjika. Stir. Adjika is ready.
Добавьте в аджику рубленую кинзу. Перемешайте. Аджика готова.
If you are preparing for the winter, be sure to sterilize the jar. Fill the jar with water until the water completely covers it. Bring the water to a boil and boil for 15-20 minutes. Carefully remove the jar with tongs and place it on a dry, clean towel to drain off any excess water. Sterilize the lid in the same way - boil it for 5-10 minutes.
Если вы делаете заготовку на зиму, то обязательно простерилизуйте банку. Залейте банку водой так, чтобы вода полностью ее покрывала. Доведите воду до кипения и кипятите в течении 15-20 минут. Аккуратно достаньте банку щипцами и поставьте на сухое чистое полотенце, чтобы вся лишняя вода стекла. Таким же образом простерилизуйте крышку – прокипятите ее в течении 5-10 минут.